[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liliana Palihovici propune crearea unei platforme de comunicare între patronate, sindicate și Parlament
4 Martie

Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici a participat la lucrările Forumului cu genericul „Doar femeile solidare vor izbuti”, organizat de Consiliul de Femei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, transmite CURENTUL.

„Sunt onorată să particip, de fiecare dată, la evenimentele organizate de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova. Motivele sunt diferite, dar unul care ne unește pe noi toți deopotrivă are la bază principiul solidarității”, a declarat Liliana Palihovici în debutul evenimentului.

Vicepreședintele Parlamentului a propus crearea unei platforme de comunicare între patronate, sindicate și Parlament, care ar contribui esențial la îmbunătățirea cadrului legal. Totodată, Liliana Palihovici a declarat că Parlamentul va oferi tot suportul necesar pentru implementarea unei reforme a sistemului de pensionare, menită să aducă mai multă echitate în societate.

În mesajul adresat celor circa 400 de femei, membre de sindicat din diferite ramuri ale economiei, participante la Forum, Vicepreședinta Parlamentului s-a referit la dezvoltarea serviciilor de îngrijire şi educaţie pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, acest lucru fiind un pas important în dezvoltarea profesională a femeilor și păstrarea independenței financiare a acestora. „Femeia trebuie să fie competitivă, chiar dacă devine mamă și crește copilul. Sunt ferm convinsă că rolul economic al femeii este în continuă creștere”, a precizat Liliana Palihovici.

Președintele Consiliului de Femei din cadrul CNSM, Liuba Rotaru a prezentat un raport cu genericul „Apărarea drepturilor şi intereselor femeilor – în atenţia Consiliului de Femei din cadrul CNSM”, menționând că este necesar de creat un dialog eficient între comisiile parlamentare şi femeile din sindicate.

În context, Președintele CNSM Oleg Budza a reiterat rolul important al Parlamentului și al Guvernului în consolidarea dialogului social. „Doresc să avem mai multă cooperare și sincronizare a acțiunilor comune. Ne dorim legi care au impact direct asupra calității vieții cetățeanului”, a menționat Oleg Budza.

La eveniment au mai participat Ministrul Sănătății, Mircea Buga și Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ruxanda Glavan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților