[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul unui partid politic: Colaborarea cu PCRM este rezonabilă și necesară
1 Octombrie

Revenirea în PCRM la etapa actuală este imposibilă, însă colaborarea cu acest partid puternic de stînga este rezonabilă și necesară pentru țară. O declaraţie în acest sens a făcut Președintele Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), Victor Stepaniuc, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„PCRM are șanse să revină la putere doar în colaborare cu alte forțe de centru-stînga. Consider că 3-4 alegători din 10 sînt gata să voteze comuniștii. În condițiile actuale de scindare și apatie politică, PCRM are un rating foarte bun, chiar dacă unele sondaje trucate îl denigrează intenționat”, a menţionat Stepaniuc.

Politicianul a mai afirmat că prăpastia dintre el și foștii colegi comuniști nu este prea mare, însă principială. „Un partid de stînga trebuie să fie o mișcare antioligarhică, socialistă, democratică, capabilă să servească intereselor majorității societății: fermierilor, intelectualilor, clasei muncitoare și clasei de mijloc. Detaliile principale despre plecarea din PCRM au fost expuse după 2009″, a adăugat Victor Stepaniuc.

În acelaşi timp, preşedintele PPSM susţine că ideea participării în alegeri într-un bloc comun cu comuniștii nu are sorți de izbîndă. „Conducerea PCRM nu dorește să formeze blocuri cu alte partide de stînga. Totodată, în ultimele luni am avut semnale, au existat zvonuri că conducerea PCRM ar avea intenții să abordeze cu noi și cu alte partide de stînga unele tactici pentru compania electorală din toamnă”, a conchis Victor Stepaniuc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților