[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PN: Dumitru Ciubașenco e unicul candidat care nu are mască
6 Septembrie

„Domnul Ciubașenco a renunțat la cea mai înaltă distincție de stat, dar nu asta contează cel mai mult, cel mai mult contează faptul că el este unicul candidat, dintre toți candidații la funcția de Președinte care sunt deja înscriși și care se vor mai înscrie, care nu are nici o mască”. Declarația a fost făcută de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Vecernii Razgovor” de la postul de televiziune TVC 21, unde a fost invitat împreună cu candidatul PN la funcția de Președinte, Dumitru Ciubașenco.

„Atunci cînd pleacă de undeva, oamenii obișniuiesc să ia cu ei mobilă, mașini sau altceva. Domnul Ciubașenco a renunțat nu la un simbol oarecare, ci la cea mai înaltă distincție de stat. Și de la asta mi-a sunat clopoțelul anume la candidatura lui. Contează cel mai mult că domnul Ciubașenco e unicul om fără mască”, a spus liderul PN, făcînd referire la faptul că Dumitru Ciubașenco a renunțat la „Ordinul Republicii”.

Candidatul PN la funcția de Președinte a explicat de ce a refuzat cea mai înaltă distincție de stat.

„Mihai Ghimpu, cînd era Președinte interimar, a dat ordine cu sacii. Lua grupuri de 10-15 oameni și îi decora, așa a făcut și cu jurnaliștii. Nu m-am simțit foarte confortabil atunci, dar inițial am acceptat. A oferit distincții și pentru toți patriarhii români, chiar și pentru cei morți, dar cînd a oferit același ordin și lui Șaakașvili, m-am răzgîndit. Am mers la poștă și l-am trimis cu recomandare. Mi-au spus unii că distincția însemna 500 de lei adaos la pensie și rezervare la Cimitirul Armenesc și poate mă mai gîndesc”, a conchis Ciubașenco, glumind.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților