[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liderul PL despre viitorul prim-ministru: Candidaturi sînt multe
9 Noiembrie

Acum, în primul rînd, este nevoie de o majoritate parlamentară. Declarația a fost făcută de  președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, după consultările cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru, transmite CURENTUL.

Mihai Ghimpu a declarat că, s-au consultat așa cum prevede Constituția, nimic deosebit. ”Ne-a întrebat părerea noastră despre această situație, i-am spus că, Constituția prevede așa, dar realitatea e alta, candidatura la Prim-ministru trebuie să aibă în spate o majoritate parlamentară”, a spus Ghimpu.

Ce ține de candidaturi pentru funcția de Premier, liberalul a spus că nu au fost discutate. „Candidaturi pot să apară doar atunci cînd este o majoritate parlamentară. Candidaturi sunt multe, dar acum e nevoie de majoritate parlamentară”, a precizat el.

Mihai Ghimpu a menționat că, au discutat cu Nicolae Timofti și subiectul ce ține de ieșirea din criza politică.”Trebuie să lăsăm supărarea, ce a fost, a fost ieri, nu mai căutăm vinovatul. Acum, trebuie să găsim cum să salvăm situația, suntem într-o situație foarte proastă, în prag de iarnă, lipsa Acordului cu FMI. Astea sunt consecințele. Ieșirea din criză este ca, totuși, PLDM să pună mai presus interesul cetățeanului, integrarea europeană,  eu îi înțeleg, au și ei dreptate, dar nu este alternativă”, a mai spus liberalul.

Liderul PL a precizat că, azi, la 18.00 vor avea loc negocieri, la Parlament.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților