[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lider de partid: O situație similară a mai avut loc în 1999
28 Ianuarie

Partidul Popular din R. Moldova (PPRM) își exprimă îngrijorarea față de alianța nou creată și consideră că aceasta este o alianță de scurtă durată. Despre aceasta a declarat astăzi președintele PPRM, Alexandru Oleinic în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Alexandru Oleinic spune că, constituirea Alianței pentru o Moldovă Europeană nu este ceva nou pentru politica moldovenească.

„O situație similară a mai avut loc în 1999, cînd Guvernul a fost investit cu votul comuniștilor, doar că situația politică și economică era cu totul diferită, iar consecințele le resimțim și astăzi”, a spus  politicianul.

Totodată, președintele PPRM a menționat că, crearea unei alianțe minoritare susținută de PCRM pune în pericol viitorul R. Moldova. În același context, PPRM consideră că, este o alianță de scurtă durată deoarece tot mai mulți oficiali europeni care au pledat  pentru  europenizarea țării  își exprimă nemulțumirea.

„În consecință o alianță care nu garantează o stabilitate politică de durată conduce la înghețarea finanțărilor externe. În scopul depășirii unor astfel de situații, noua alianță de guvernare se face responsabilă atît față de cetățeni cît și față de partenerii europeni”, a subliniat el.

Alexandru Oleinic speră că viitorul Guvern să fie investit cît mai curînd  și să purceadă în mod urgent la realizare mai multor angajamente.

„Vor trebui să adopte de urgență pachetul de legi privind politica fiscală și al bugetului de stat pentru 2015, proiecte de lege care trebuie să corespundă angajamentelor asumate și să includă măsuri de reformare a economiei naționale în vederea stimulării mediului de afaceri, trebuie urgent de eficientizat actul de guvernare prin micșorarea numărului de ministere și implementarea guvernării electronice, reforma în domeniul justiției”, a conchis Oleinic.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților