[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalizarea transporturilor bilaterale de mărfuri între Moldova şi Ucraina, discutată la un forum internaţional
26 Mai

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat, în cadrul Forumului Internaţional de Transport de la Leipzig, cu omologii săi din mai multe ţări perspectivele colaborării în domeniul transporturilor.

În special, Vasile Botnari a abordat în discuţiile cu ministrul ucrainean al Infrastructurii, Maxim Burbak, subiectul privind liberalizarea transporturilor bilaterale de mărfuri între Moldova şi Ucraina. Potrivit lui Vasile Botnari, actuala cotă de autorizaţii pentru transportul rutier nu satisface nevoile transportatorilor moldoveni, iar eliminarea autorizaţiilor va intensifica schimburile comerciale bilaterale.

De asemenea, în cadrul reuniunii, miniştrii celor 54 de ţări membre au optat pentru majorarea investiţiilor în sectoarele strategice a infrastructurii şi prestării serviciilor de transport.

În ceea ce priveşte programele de stimulare, concluzia Forumului a fost că deşi multe dintre ele au componente legate de transport, sunt necesare proiecte cu efect pe termen scurt, în special proiecte de întreţinere şi îmbunătăţire a infrastructurii pentru a crea rapid locuri de muncă şi pentru a rezolva blocajele cronice din multe ţări.

Curentul.md precizează: Forumul Internaţional de Transport, care s-a desfăşurat în perioada 21-23 mai, este o platformă inter-guvernamentală globală care a reunit 54 de Miniştri şi 800 de delegaţi din toată lumea, reprezentanţi din guverne, din industrie precum şi din comunitatea ştiinţifică. În acelaşi timp, Forumul Internaţional de Transport asigură cadrul necesar Ministerelor de profil pentru a continua să lucreze împreună la nivel internaţional.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților