[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii îi pregătesc o nouă funcție primarului Dorin Chirtoacă
7 Septembrie

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu este gata să cedeze funcţia de preşedintele al formaţiunii în favoarea lui Dorin Chirtoacă, doar dacă scorul electoral al PL ar creşte din procentul comuniştilor. O declaraţie în acest sens a făcut Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Dacă aş şti că scorul acesta creşte din procentul comuniştilor, aş face pasul acesta, dar nu de acolo, din păcate, vine scorul, tot din casa noastră”, a declarat Mihai Ghimpu.

În context, liderul liberal a menţionat că cea mai bună funcţie pentru Dorin Chirtoacă este cea de prim-ministru.

„Dorin Chirtoacă va fi candidatul PL la funcţia de prim-ministru. Şi aşa va fi anunţat. Mi-aţi luat-o înainte, Dorin Chirtoacă este primar general. A studiat foarte bine şi cunoaşte puterea executivă. Capitala este mai mult decît un minister, este poate chiar şi mai mult decît jumătate din guvern şi nu-l văd pe Dorin Chirtoacă deputat, preşedinte de partid, ci prim-ministru. Aşa cum a ridicat capitala, aşa să ridice republica. Cred că mai importantă e funcţia de prim-ministru, decît preşedinte de partid. Cred că asta e cea mai bună soluţie, noi am discutat. Funcţia cea mai bună, cea mai potrivită, reieşind din prevederile Constituţiei, este postul de prim-ministru”, a adăugat Mihai Ghimpu.

CURENTUL.md aminteşte că, pe 14 septembrie 2014, Partidul Liberal organizează Congresul Republican al formaţiunii, în cadrul căruia urmează să fie discutate mai multe subiecte, printre care şi alegerea conducerii partidului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților