[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii au făcut dezvăluiri despre negocierile din ultima perioadă cu PD și PLDM
23 Ianuarie

Cu mai puţin de două ore înainte de o nouă şedinţă a Parlamentului, în cadrul căreia se va face o nouă tentativă de a configura o coaliţie de guvernare, Partidul Liberal a venit cu o ofertă neaşteptată către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat (PD), informează CURENTUL.

Liberalii au organizat o conferinţă de presă în care au făcut dezvăluiri despre compromisul la care au ajuns cele trei partide acum două zile în prezenţa partenerilor europeni.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus că, potrivit acestei înţelegeri, PLDM    urma să desemneze candidatul la funcţia de Premier şi să deţină 6 ministere din 7 cîte le are acum; PD urma să desemneze Speakerul şi să deţină 6 ministere, inclusiv să preia unul deţinut în prezent de PLDM; PL urma să deţină cele patru  ministre pe care le-a avut pînă în mai 2013, cînd a fost exclus de la guvernare.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a spus că, în loc să invite liberalii la noi discuţii, PLDM şi PD au încercat să pună vina pentru eşecul negocierilor în cîrca PL.

„Avem susţinerea Europei, a Occidentului şi votul cetăţenilor pentru continuarea cursului de integrare europeană, dar, în loc să conştientizăm momentul crucial în istorie pentru viitorul nostru, unii colegi, pentru a controla totul şi poate pentru a schimba cursul european tot caută motive de a pune acest lucru pe umerii Partidului Liberal”, a declarat el.

Valeriu Munteanu a spus că, deoarece piatra de care s-au poticnit negociatorii este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, care revenise PL, dar care acum e condus de un reprezentant al PD, liberalii sînt gata să schimbe acest minister fie pe Ministerul Economiei, fie pe Ministerul Finanţelor.

El a precizat că PL vine cu această ofertă „pentru a evita o guvernare anti-europeană şi antiromână dintre PLDM, PD şi PCRM”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților