[ X ]
[ X ]
[ X ]
Liberalii au discutat cu liberal-democraţii. Iată ce au decis!
1 Decembrie

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a reiterat poziția formațiunii ce ține de un guvern cu premier neafiliat politic. Declarații au fost făcute după prima rundă de consultări cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), transmite CURENTUL.

Mihai Ghimpu a spus că un guvern cu premier apolitic și miniștri politici este un guvern politic.

“Și dacă mergem pe varianta de prim-ministru cine îl va înainta? PLDM, PL sau PD? Va fi el apolitic?”, a declarat liberalul.

Mihai Ghimpu a spus că situația este dificilă și este important să urmeze discuții cu democrații și grupul Leancă, iar apoi vor discuta în trei.

Valeriu Streleț , președintele interimar al PLDM, a spus că Moldova poate merge înainte și poate fi constituită o nouă guvernare doar dacă toate părțile vor avea egalitate și dacă va fi realizată o foaie de parcurs de a scoate din subordonare de partid instituțiile de stat.

“Nu putem să guvernăm dacă nu avem o abordare coerentă. Avem și un plan pe care l-am propus înainte de demiterea Guvernului. În baza acestui plan și a celor propuse de colegi, putem constitui un plan de acțiuni comun”, a precizat liberal-democratul.

El a mai spus că, noul guvern trebuie să fie constituit sub mai multe principii și anume, un premier neafiliat politic, care să aibă o poziție de start care să îi permită să promoveze reforme, bazîndu-se pe încrederea cetățenilor.

Streleț a reiterat poziția referitor la “varianta zero”. “Fiind într-un blocaj de 5 săptămîni trebuie să ne mișcăm rapid, dar să avem schimbări consistente și nu de fațadă”, a precizat liberal-democratul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților