[ X ]
Legea privind finanţarea partidelor politice, adoptată în lectură finală
19 Martie

Parlamentul a adoptat astăzi în lectură a doua proiectul de lege privind finanţarea partidelor politice, elaborat de către Ministerul Justiției, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală. Noua lege prevede o serie de modificări la mai multe acte legislative care reglementează finanţarea partidelor politice, în special a Codului Electoral şi a Codului Penal, transmite CURENTUL.

Scopul proiectului de lege constă în stabilirea surselor și condițiilor de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, dar și modalităților de raportare. Totodată, se pune accent pe mecanismul de supraveghere și control asupra finanțării partidelor politice și campaniilor electorale și măsurile de sancționare a încălcărilor legislației din domeniu.

O modificare importantă, care se regăsește în noua lege, prevede că partidele politice nu vor mai putea fi finanţate din bani proveniţi de peste hotare, iar în campaniile electorale concurenţii nu-și vor putea face publicitate, utilizând imaginile unor autorităţi sau persoane oficiale străine.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților