[ X ]
[ X ]
[ X ]
Legea cu privire la delimitarea proprietăţii publice va fi examinată în luna august
9 Iulie

Legea cu privire la delimitarea proprietății publice va fi examinată de către Executiv pînă la sfîrșitul lunii august. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Paritare pentru Descentralizare, transmite Curentul.md

Proiectul de lege va stabili modalitatea de delimitare a proprietății publice care aparține Autorităților Publice Locale de nivelul I și II și Autorităților Publice Centrale, și procesul de înregistrare a acesteia. Grupul de lucru ce va elabora proiectul este condus de Ministerul Economiei.

Totodată, discuțiile din cadrul ședinței au vizat elaborarea strategiilor de descentralizare din sectoarele prioritare – proprietate, educație și servicii sociale – și perspectiva aplicării, începînd cu 1 ianuarie 2015, a noului sistem de finanțe publice locale pe întreg teritoriul țării.

Astfel, pînă la 15 august, grupurile de lucru de pe lîngă Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor, în comun cu reprezentanții autorităților locale, vor constitui un grup mixt de lucru care va elabora un șir de propuneri privind gestionarea corectă a competențelor și asigurarea finanțării activității grădinițelor pentru copii.

Pentru aplicarea corectă a Legii finanțelor publice locale și pentru eliminarea eventualelor riscuri, va fi elaborată o foaie de parcurs pentru următoarele cinci luni.

Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că domeniul descentralizării este unul important pentru buna funcționare a statului și a cerut  membrilor Comisiei să pună cît mai curînd în aplicare proiectele necesare pentru dinamizarea acestui proces.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților