[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă supărat pe şoferii băuţi la volan. Se va întîmpla peste o lună!
21 Mai
foto: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a prezidat ieri ședința de lucru la care au participat reprezentanții organelor de drept. Participanții au discutat despre modul în care sunt puse în aplicare legile, în special mecanismele de sancționare a șoferilor care conduc sub influența alcoolului, transmite CURENTUL.

Subiectele au fost abordate în contextul activității Comisiei de evaluare, formată din reprezentanți ai organelor de drept, care urmează să stabilească motivul din care şoferii beţi nu sunt pedepsiţi. 

Iurie Leancă a menţionat că este foarte important ca această comisie să facă o evaluare amplă a cazurilor în care sunt implicați conducătorii auto prinși beți la volan, deoarece statisticele se îmbunătățesc, în timp ce se pierd multe vieți omenești. „Orice viață contează și nu-mi doresc ca șoferii prinși beți la volan să continue să genereze pericole în trafic”, a subliniat Iurie Leancă.

Participanții la ședință au spus că, în prezent, Comisia de evaluare se află în plin proces de examinare a fiecărui dosar, astfel încât, în termen de o lună, să prezinte o analiză pentru a vedea unde se produce blocajele în sistem în legătură cu sancționarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului.

Curentul.md precizează: Comisia a fost creată ca urmare a dispoziției Premierului Iurie Leancă, din 29 aprilie 2014. Potrivit Ministerului de Interne, anul trecut peste 5.900 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate, dar numai o treime au fost pedepsiți.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților