[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă şi Ponta sînt convinşi că pe 27 august 2014 se va întîmpla asta
29 Aprilie
foto: infoprut.ro

Premierii R. Moldova și României, Iurie Leancă și Victor Ponta, care astăzi se află în vizită la Sculeni, raionul Ungheni, au susținut un briefing de presă, în cadrul căruia au vorbit despre perspectivele europene ale țării noastre, cînd va fi funcțional gazoductul Iași-Ungheni, cum Romania va ajuta R. Moldova să se dezvolte, dar și riscul ca R. Moldova să fie depopulată odată cu liberalizarea regimului de vize.

După cum transmite CURENTUL, cei doi Premieri s-au arătat convinși  că la 27 august, 2014, gazul romanesc va ajunge în R. Moldova, iar tarifele vor fi foarte bune.

Victor Ponta a mai spus că, investițiile romanești în R. Moldova vor crește, urmare a faptului că ministerul Finanțelor va avea un buget de 1 miliard de lei românești în calitate de garanție pentru agenții economici care vor investi în R. Moldova și vor crea locuri noi de muncă.

Întrebați dacă după liberalizarea regimului de vize  există riscul ca R. Moldova să rămînă fără populație, cei doi demnitari s-au arătat convinși că  nu există un asemenea pericol.

„Comisia Europeană a realizat patru studii înainte de a oferi țării noastre regim liberalizat de vize. Nu doar că nu există un asemenea risc, ci chiar mizăm că cetățenii care se află ilegal în Europa vor reveni acasă”, a precizat Leancă.

În cadrul aceluiași briefing, Leancă a mai spus că șeful fracțiunii Partidului Comuniștilor din R. Moldova, Maria Postoico a fost invitată să se alăture delegației ce a vizitat ieri Atena, însă a refuzat.

Cei doi Premieri și-au mai exprimat speranța că,  în 2019 R. Moldova va deveni membră a UE.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților