[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă: Este prima dată cînd sînt nevoit să apelez la această procedură
22 Iulie
Foto: europalibera.or

Prim-ministrul Iurie Leancă a venit astăzi în Parlament pentru a asuma răspunderea Guvernului în faţa Legislativului pentru adoptarea a 11 legi importante, pe care aleşii poporului din anumite motive nu au reuşit să le voteze pînă la finele sesiunii primăvară-vară, transmite CURENTUL.

„Am venit astăzi în faţa Dvs. ca urmare a deciziei Guvernului de aşi asuma răspunderea în faţa Parlamentului. Mulţumesc Parlamentului pentru deschidere, dar şi colegilor de coaliţie pentru înţelegere”, a declarat Leancă.

În acelaşi timp, prim-ministrul a menţionat că este prima data cînd se vede nevoit să apeleze la această procedură.

„Este o procedură specială şi am convenit cu colegii să o aplicăm doar în situaţii excepţionale”, a adăugat premierul.

Pe de altă parte, premierul Iurie Leancă a dat asigurări că Guvernul va avea o abordare responsabilă pînă la finele mandatului. „Acum este important să promovăm reformele şi să ne mişcăm cu o viteză şi mai mare în implementarea lor. Unica cale este să ne mişcăm înainte şi cu mai mare determinare ca cetăţenii să se simtă mai bine”, a mai spus şefului Executivului.

CURENTUL.md precizează că Guvernul urmează să adopte următoarele proiecte de legi: Legea cu privire la ridicarea imunităţii judecătorilor, Hotărîrea privind lichidarea Curţii de Apel Bender, Legea cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, Legea cu privire la Banca Naţională, Legea gajului, Legea privind aprobarea nomenclaturii combinate a mărfurilor, Legea privind finanţele publice şi responsabilitatea bugetar-fiscală, modificarea Legii Bugetului de stat pentru anul 2014, modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2014, Legea fondurilor asigurărilor de asistenţă medicală şi Legea cu privire la organizarea şi funcţionarea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților