[ X ]
[ X ]
[ X ]
Leancă: Doar un viitor european va oferi cetățenilor noștri un trai mai bun
13 Noiembrie

Prim-ministrul Iurie Leancă salută decizia Parlamentului European de a ratifica Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al Executivului.

„Sunt convins că doar un viitor european va oferi  cetățenilor noștri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educație și medicină cu cele mai bune servicii, acces la o piață de jumătate de miliard de consumatori, instituții care vor funcționa și mai puternic, după modelul european”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit premierului, alegerea europeană făcută de Republica Moldova oferă țării noastre puterea să meargă înainte, spre o viaţă normală pentru fiecare.

La rîndul său, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat felicitări cetăţenilor moldoveni cu această ocazie. „Am mai făcut încă un pas mare spre un viitor european! Astăzi, Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova, începând o nouă pagină din istoria țării noastre. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor care au muncit pentru a mișca Moldova înainte. Însă mai avem mult de muncă, ca să apropiem și mai tare țara noastră de Europa”, a menţionat Vlad Filat.

Până în prezent, documentul a fost ratificat de Parlamentele a șapte țări-membre ale Uniunii Europene: România, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Malta și Slovacia.

Pe 25 iunie curent, Guvernul a aprobat un Plan Naţional de Acţiuni pentru punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere la Uniunea Europeană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților