[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Chişinău se desfăşoară consultări moldo-americane în domeniul apărării
16 Aprilie
foto: army.md

În perioada 15-16 aprilie curent, la Ministerul Apărării se desfăşoară, Conferinţa de planificare în ţară a activităţilor bilaterale moldo-americane pentru anul 2015, transmite CURENTUL.

Principalele subiecte de pe agenda evenimentului sînt realizările în plan bilateral şi priorităţile de cooperare pentru anii 2014-2015, potrivit spuselor şefului Direcţiei Politici de Apărare şi Planificare a Apărării. În cadrul consultărilor, reprezentanţii discută despre derularea reformei în sectorul de apărare şi progresul Armatei Naţionale în pregătirea subunităţilor pentru operaţiunile de menţinere a păcii.

Reprezentanţii celor două armate evaluează instruirea profesională a efectivului Armatei Naţionale în instituţiile de profil din SUA prin intermediul Programului IMET (Educaţie şi Instruire Militară Internaţională). În perioada anilor 1994-2014, peste 400 de militari au beneficiat de oportunităţi de perfecţionare profesională.

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre aceste două state, semnat la 4 decembrie 1995.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților