[ X ]
[ X ]
[ X ]
La baştina lui Anatol Plugaru. Ce spun oamenii despre intenţia lui de a fi Preşedinte al RM
13 Septembrie

Avocatul Anatol Plugaru s-a născut în satul Băhrinești din raionul Florești. A absolvit școala medie din satul natal după care și-a făcut studiile la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. A fost ministru al Securității Naționale, membru al Parlamentului Republicii Moldova în anii 1990, iar recent a anunţat că va candida independent la funcția de Președinte al RM.

Reporterul www.curentul.md a sunat în raionul de baștină al lui Anatol Plugaru și a discutat cu Primarul orașului Florești, Valeriu Ceapă, care și-a exprimat părerea vizavi de intenția acestuia de a candida la alegerile prezidențiale.

„Eu sînt primar și trebuie să fiu apolitic, dar ca cetățean pot să îmi exprim opinia. Din toți cei 24 care și-au propus candidaturile la această funcție nici unul demn nu văd. Dacă nu va fi ales Dodon, înseamnă că alegerile vor fi falsificate. Eu mă exprim după ultimele sondaje, majoritatea oamenilor sînt de părerea ca Președinte al Republicii Moldova trebuie să fie Dodon. Eu îl cunosc pe domnul Anatol Plugaru, sînt de acord cu opiniile lui, îmi plac multe idei de ale lui. Noi îl cunoaștem pentru că s-a născut în acest oraș, dar țara îl cunoaște puțin. Nu pot spune dacă va fi un Președinte bun sau nu pentru că nu se naște nimeni Președinte sau primar, dar venind în funcție, cred că ar face treabă”, a spus el.

De asemenea, Primarul ne-a enumerat mai multe calități ale avocatului. „Eu din cîte îl cunosc din activitățile lui și de la tv văd că un om cinstit, un om onest, nu se ascunde după umbra cuiva, spune lucrurilor pe nume fără frică. Are unele calități demne de a fi Președinte, nu este cunoscut ca numele lui să fie implicat în schemele frauduloase ca furtul din sistemul bancar, deci el nu este pătat în opinia oamenilor”, a mai adăugat acesta.

Ana Spînu, o locuitoare din satul vecin al avocatului, ne-a declarat că acesta ar merita să fie viitorul Președinte al Republicii Moldova.

„Din cîte îl cunosc eu, este un om cu mult curaj și cu experiență bogată în activitatea politică. De asemenea, este un om cinstit. Provine dintr-o familie de profesori, care i-au oferit o educație bună și chiar am o părere pozitivă despre el. În satul său are autoritate, cînd vine stă de vorbă cu lumea, este deschis, modest cu toții. Eu cred că ar face față ca viitor Președinte. Așa cum am mai avut deja un Președinte din raionul Floreşti, nu ar fi de rău și ca următorul să fie tot din raionul nostru. Eu personal nu am făcut încă cunoștință cu toate biografiile candidaților și nu sînt sigură pe cine voi vota, dar oricum îi urez success domnului Anatol Plugaru”, a spus ea.

Menționăm că, pe data de 8 septembrie, anul curent, Anatol Plugaru a anunţat că va candida independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților