[ X ]
[ X ]
[ X ]
KP: Dumitru Ciubaşenco a apărut ca alternativă şi pentru electoratul de stînga, şi pentru cel de centru
7 Septembrie

„Potrivit sondajelor de opinie, electoratul de stînga reprezintă circa 50-55% din alegători. Orientativ, doi candidaţi de pe acest segment, Dumitru Ciubaşenco şi Igor Dodon, la această etapă se bucură de o susţinere egală în rîndurile electoratului de stînga. În acelaşi timp, sondajele de opinie arată că rating-ul lui Dodon niciodată nu a depăşit 25-30%. Astfel, jumătate din electoratul de stînga îşi aştepta candidatul şi acesta s-a dovedit a fi Dumitru Ciubaşenco”, scrie „Komsomoliskaia Pravda v Moldove”.

Publicaţia afirmă că, în timp ce Igor Dodon promovează astfel de valori ca familia, biserica, pledează pentru dezvoltarea agriculturii, economiei etc., Dumitru Ciubaşenco pledează în primul rînd pentru înlăturarea de la putere a regimului oligarhic, ceea ce-i poate asigura o susţinere largă a alegătorilor, deoarece circa 80% din populaţie vrea acelaşi lucru.

KP menţionează că e posibil ca Dumitru Ciubaşenco să fie susţinut şi de electoratul PCRM, care nu prea-l agreează pe Igor Dodon pentru că a părăsit anterior PCRM.

Alte două categorii de alegători care ar putea să-l susţină pe Dumitru Ciubaşenco, potrivit sursei, sînt: electoratul personal al lui Renato Usatîi şi intelectualitatea, din care provine candidatul la Preşedinţie.

Ziarul mai scrie că, Dumitru Ciubaşenco a apărut ca alternativă şi pentru electoratul de stînga, şi pentru electoratul de centru, ceea ce înseamnă că el poate furniza o mare surpriză în alegerile prezidenţiale din acest an.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților