[ X ]
[ X ]
[ X ]
Klaus Iohannis: România va face tot ce e posibil pentru a sprijini RM pe drumul său european
24 Februarie

România va face tot ce e posibil pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său european şi democratic. Declaraţia a fost făcută de preşedintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu preşedintele RM, Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

„Mă bucur că sînt astăzi aici, la Chişinău. Este o vizită pe care am aşteptat-o cu mare interes. Am vrut ca prima vizită în calitate de preşedinte să fie anume în RM, Dar am convenit cu domnul Timofti să dau curs acestei invitaţii după învestirea Guvernului. Această condiţie fiind îndeplinită, iată am venit. Există în România, dar şi în rîndul partenerilor din Uniunea Europeană, perspective mari în privinţa Republicii Moldova. România va face tot ce e posibil pentru a sprijini RM pe drumul său european şi democratic”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, acesta a spus că responsabilitatea menţinerii direcţiei europene revine celor care au votat pentru învestirea Guvernului de la Chişinău. „Am discutat cu domnul preşedintele despre beneficiile incontestabile ale integrării europene. Acest lucru este demonstrat chiar de exemplul României”, a adăugat Iohannis.

La rîndul său, preşedintele Nicolae Timofti a menţionat că va asigurată continuitatea tuturor proiectelor comune.

„În plan politic avem o deplină înţelegere. Sunt mai multe proiecte vitale pentru RM şi cu sprijinul preţios al României le realizăm. Îmi doresc ca în RM să vină mai multe investiţii româneşti în diverse domenii, în special cel audiovizual”, a afirmat Timofti.

Mai mult, preşedintele RM l-a asigurat pe omologul său român că ţara noastră rămîne ferm angajată pe calea integrării europene.

„Mizăm în continuare pe experienţa preţioasă pe care o deţine România în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, a conchis Nicolae Timofti.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților