[ X ]
[ X ]
[ X ]
Klaus Iohannis: Relaţia dintre Romania şi R. Moldova este unică în Europa
26 Noiembrie

Relaţia dintre Romania şi Republica Moldova este o relaţie specială, unică în Europa, care cu siguranţă este şi va fi prioritară pentru România. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, transmite CURENTUL.

“Avem de construit această relaţie bine, în mod temeinic, pe termen lung şi cu siguranţă vom reuşi. România este şi va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european. Romania îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova să poată deosebi mai bine diferenţele dintre Uniunea Europeană şi cea vamală şi să se poată bucura cît mai curînd de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rînd, pentru omul simplu”, a declarat Iohannis.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegerile din 16 noiembrie.

“Vă doresc să reuşiţi să construiţi România lucrului bine făcut, vă doresc să meargă lucrurile ceas şi la Cotroceni aşa cum au mers şi merg la Sibiu. De asemenea îmi doresc sincer ca lucrul bine făcut să treacă Prutul, să ajungă şi în Republica Moldova, ca lucrurile să meargă ceas şi la Chişinău!”, a spus Dorin Chirtoacă

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate următoarele subiecte: situaţia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, relaţia Republica Moldova şi Romania şi perspectivele acesteia în anii următori, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, vizita care urmează să fie întreprinsă la Chişinău de preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.

CURENTUL.md precizează: Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, va efectua vineri, 28 noiembrie 2014, prima sa vizită în Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților