[ X ]
[ X ]
[ X ]
Judecătoarea Domnica Manole: Acest proces este o încălcare asupra principiului independenţei judecătorilor
18 August
Foto: rlive.md

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a amînat, pentru luna septembrie, examinarea cazului judecătoarei Domnica Manole, care cere declararea nulităţii hotărîrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 31 mai, anul curent, privind ridicarea imunității de judecător. Decizia a fost luată astăzi de judecătorii CSJ, transmite CURENTUL.

Este de menţionat că, judecătoarea Domnica Manole a depus astăzi o cerere de recuzare a mai multor judecători. Drept răspuns, completul de judecată a spus că, la moment nu sînt destui magistraţi pentru a examina această cerere, deoarece mulţi din ei se află în concediu.

„Sînt indignată că a fost respinsă cererea de recuzare. Eu nu pot percepe această instanţă drept una independentă şi imparţială. Acest proces este o încălcare asupra principiului independenţei judecătorilor. Este o sperietoare împotriva tuturor judecătorilor. Este un lucru foarte grav”, a declarat Domnica Manole, după şedinţa de astăzi.

Precizăm că, tot astăzi, mai multe persoane, printre care şi fostul procuror al muncipiului Chişinău, Ion Diacov, au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în susţinerea judecătoarei Domnica Manole. După şedinţă, judecătoarea a ieşit în faţa mulţimii şi le-a mulţumit pentru susţinere.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților