[ X ]
[ X ]
[ X ]
John McCain a dat asigurări Republicii Moldova. Iată ce a promis!
17 Aprilie
foto: realitatea.net
Senatorul american John McCain susține că Statele Unite ale Americii pledează pentru o alegere liberă a cetățenilor Republicii Moldova, în ceea ce ține de viitorul lor, fără a fi influențați de forțele externe. Despre aceasta el a comunicat în cadrului unui briefing susținut alături de vicepreședintele Parlamentului RM, Andrian Candu.
“Trei dintre senatorii mei sunt aici alături de mine, am avut mai multe întîlniri aici și am discutat despre presiunea lui Putin în Crimeea, dar și în alte  regiuni, inclusiv și Moldova”, a declarat McCain.
Oficialul american a mai spus că are unele temeri vizavi de declarații lui Vladimir Putin referitor la integritatea teritorială a statelor din regiune. “În curând în Senatul american vor fi dezbătute unele sancțiuni în acest sens și cred că vor fi susținute”, a afirmat el.
John McCain a dat asigurări că SUA și RM vor continua cooperarea îndeosebi în plan economic.
Potrivit spuselor sale, au fost discutate subiectele privind corupția, viitoarele alegeri, dar și unele proiecte americane care vor susține viitoarele alegeri parlamentare
La rîndul său, Andrian Candu a mulțumit oficialului american pentru prezența și susținerea reconfirmată. “Apreciem suportul oferit de SUA pentru țara noastră și pentru cei peste un mlrd. de dolari investiți în mariproiecte din diverse domenii”, a menționat vicespeakerul.
Andrian Candu a spus că în cadrul întrevederilor a fost discutate și subiectele ce țin de securitatea națională, cea energetic, suportul politic, relații bilateral și desigur, perspectiva europeană a RM.
Kristina Gurez
Inapoi la arhiva noutaților