[ X ]
[ X ]
[ X ]
Jean-Claude Mignon: Am observat un progres enorm fată de alegerile precedente
1 Decembrie

Republica Moldova a înregistrat un progres enorm în ceea ce priveşte organizarea alegerilor faţă de scrutinul din 2010. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu mai mulţi observatori internaţionali, transmite CURENTUL.

„Cetăţenii moldoveni de o manieră disciplinată şi responsabilă au mers la vot, au profitat de această şansă enormă de a vota liber. Am o satisfacţie deosebită să constat că aceste alegeri au decurs normal şi s-a observat un progres enorm fată de alegerile precedente”, a declarat Mignon.

La rîndul său, şefa Delegaţiei de Observatori a Adunării Parlamentare a OSCE, Asta Dade, s-a arătat impresionată de implicarea societăţii civile în cadrul acestui scrutin.

„Acest interes activ din partea societăţii este un semn foarte bun. Le doresc moldovenilor succes şi posibilitatea ţării de a merge înainte şi a face faţă provocărilor. Le doresc tot binele cetăţenilor moldoveni”, a spus oficialul.

Şi liderul misiunii de observare a OSCE, Emin Onen s-a declarat impresionat de participarea activă a cetăţenilor la vot. „Procesul a fost foarte bine administrat, cu excepţia funcţionalităţii Registrului Electronic al Alegătorilor”, a punctat Emin Onen.

Europarlamentarul Igor Soltes a menţionat că alegerile au decurs în condiţii normale.

„Am dat o notă bună progresului obţinut. Acum este crucial pentru Parlament să implementeze Acordul de Asociere cu UE. Însă implementarea acestuia nu este ultimul pas”, a conchis deputatul european.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților