[ X ]
[ X ]
[ X ]
Jean-Claude Mignon a cerut opinia lui Vladimir Voronin. Află detalii!
7 Noiembrie

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu delegaţia misiunii preelectorale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de monitorizare a alegerilor parlamentare din ţara noastră, condusă de Jean-Claude Mignon, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul întrevederii, oaspeţii au solicitat opinia liderului PCRM cu privire la tergiversarea legii cu privire la finanţarea partidelor politice, la transparenţa proprietarilor de instituţii media şi care este situaţia la capitolul libertatea de exprimare.

Preşedintele Voronin a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă nu se opune adoptării legii cu privire la finanţarea partidelor politice însă, este necesar de a efectua o evidenţă strictă a membrilor din toate formaţiunile politice pentru a afla care este starea reală a lucrurilor.

Totodată, liderul comuniştilor a mai spus că este strict necesar ca toate instituţiile media să facă publice numele adevăraţilor proprietari.

Oficialii europeni au spus că vor fi imparţiali în abordarea alegerilor parlamentare din Moldova şi că îşi doresc ca acestea să fie democratice, deschise şi să fie respectată legislaţia în vigoare.

De asemenea, delegaţia APCE va pregăti un raport de monitorizare a scrutinului din Moldova, care urmează a fi prezentat Biroului APCE.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților