[ X ]
[ X ]
[ X ]
Japonia va sprijini Moldova în realizarea reformelor din mediul rural şi agricultură
23 Aprilie

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a avut o întrevedere cu Toichi Sakata, Ambasador al Japoniei în Republica Moldova, cu reşedinţă la Kiev, aflat în ţara noastră în vizită de lucru, transmite CURENTUL.

În cadrul discuţiei au fost abordate diversele aspecte ale conlucrării bilaterale. Ministrul Agriculturii i-a adus mulţumiri înaltului reprezentant al Ţării Soarelui Răsare pentru suportul acordat la implementarea Proiectului 2KR, unul din cele mai eficiente şi de lungă durată program iniţiat de către actualul Ministru al Agriculturii şi susţinut de Japonia pe parcursul a mai bine de 15 ani.

Oficialii au mai discutat despre desfăşurarea proiectului de asigurare a unor localităţi rurale cu sisteme de încălzire prin utilizarea biomasei şi posibila implementare a unor noi proiecte în agricultură, cum ar fi, spre exemplu, construcţia sistemelor de irigare la nivel de ţară.

Toichi Sakata a menţionat că ţara sa va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea reformelor din mediul rural şi agricultură.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților