[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă va încerca să o facă din nou
12 Februarie

Astăzi, 12 februarie 2015, este o zi decisivă pentru Republica Moldova – Premierul desemnat Iurie Leancă va încerca să obţină un nou mandat de şef al Executivului, transmite CURENTUL.

Iurie Leancă a fost desemnat de către Preşedintele Nicolae Timofti să formeze noul Cabinet de miniştri şi să elaboreze programul de activitate al acestuia după ce şeful statului a consultat fracţiunile parlamentare.

Iurie Leancă a fost propus la funcţia de Premier de fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova şi susţinut de fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat. Aceste formaţiuni au împreună 42 mandate de deputat din 101, ceea ce nu este suficient pentru învestirea noului Guvern.

Anterior, fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal a declarat că va susţine Guvernul Leancă doar dacă va face parte din coaliţia majoritară.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a declarat că este gata să susţină un guvern minoritar PLDM-PD, fără a participa la guvernare, însă a înaintat două condiţii: să i se ofere pîrghii pentru a controla guvernarea şi Premier să nu fie nici Vlad Filat, nici Iurie Leancă, nici Marian Lupu şi nici Vlad Plahotniuc.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor a declarat că nu va susţine Guvernul Leancă şi că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Iurie Leancă este în funcţia de Prim-ministru din mai 2013. În primul mandat el a fost exponentul coaliţiei PLDM-PD-PLR.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților