[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Uşa Uniunii Europene este deschisă pentru Moldova
2 Iulie

Integrarea europeană va deveni o realitate şi va însemna un viitor mai bun pentru cetăţenii moldoveni. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă în timp ce prezenta de la tribuna Parlamentului, proiectul de lege privind ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

„Vom munci în continuare asiduu. Doar astfel vom lăsa îndărăt stagnarea, vom scăpa de corupţie şi vom cunoaște o dezvoltare cum nu am mai avut în ultimele două decenii”, a menţionat Iurie Leancă.

Potrivit premierului, partenerii europeni au confirmat că Acordul de Asociere nu este ultima etapă în relaţiile Uniunii Europene cu Republica Moldova, ci un bilet de viitor.

„Prin urmare, vom cimenta parcursul european al Republicii Moldova prin depunerea cererii de aderare. Aderarea ca membru cu drepturi depline la Uniunea Europeană este punctul final al parcursului nostru european. De fapt, suntem deja în proces de accedere la Uniunea Europeană. Odată cu aplicarea Acordului de Asociere şi instituirea Zonei de Liber Schimb, vom fi integraţi din punct de vedere economic în piaţa europeană. Şi asta înseamnă că uşa Uniunii Europene este deschisă pentru Moldova”, a adăugat prim-ministrul Iurie Leancă.

Şeful Executivului a punctat şi faptul că le-a oferit liderilor de la Tiraspol posibilitatea să participe la negocierile cu Uniunea Europeană. „Am ținut cont de interesele regiunii în procesul de negocieri. Suntem gata să le punem la dispoziție orice informație referitoare la aplicarea Acordului de Asociere. Mai mult, am ajuns cu Uniunea Europeană la un acord, prin care actualul regim de comerț cu malul stâng al Nistrului să fie prelungit până la finele anului 2015. Am obţinut o asemenea derogare pentru a avea suficient timp ca să găsim o soluție viabilă pentru ca prevederile Acordului de Asociere să fie aplicate şi în regiunea transnistreană a ţării noastre”, a conchis premierul Iurie Leancă.

CURENTUL.md precizează că Parlamentul Republicii Moldova urmează să ratifice, astăzi, Acordul de Asociere RM-UE, semnat la 27 iunie, la Bruxelles.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților