[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Sînt pregătit să conduc viitorul Guvern
27 Noiembrie

Prim-ministrul Iurie Leancă, într-un interviu acordat unei publicații franceze „Politique Internationale”, a spus că este pregătit să conducă viitorul Guvern, dacă i se va cere, iar cel mai mare obstacol pe care îl înfruntă în activitatea sa, mentalitatea, transmite CURENTUL.

Oficialul moldovean a răspuns la întrebări despre avantajele integrării europene și relația cu Federația Rusă, atitudinea societății și a partidelor politice față de orientarea externă a ţării, conflictul din Ucraina şi felul în care acesta se răsfrânge asupra Republicii Moldova, dar şi situația politică înainte de scrutinul din 30 noiembrie.

„În ceea ce priveşte lupta cu corupția, este necesar să schimbăm starea de spirit a moldovenilor. În acest sens, mizăm pe sprijinul Uniunii Europene. După alegeri, ne vom angaja în reforme profunde pe mai multe sectoare. Avem șansa să obținem un adevărat sistem parlamentar, cu partide politice care reușesc să lucreze împreună și să găsească compromisuri” a spus Premierul.

Iurie Leancă a insistat că aderarea la Uniunea Europeană este un proiect de modernizare a țării, care nu are alternative. „Experiența Estului și a Vestului demonstrează cel mai bine că integrarea europeană este cea mai bună modalitate de dezvoltare, de restabilire a încrederii societății și de reformare a justiției. Acest Acord de Asociere este nu doar în interesul societății moldovenești, dar, de asemenea, în interesul întregii Europe.

La sfârșitul interviului, premierul s-a referit și la situația din Ucraina. El a zis că aceasta afectează economia moldovenească, dar mai ales starea de spirit a cetățenilor, care acum 20 de ani au fost martorii unui conflict armat pe teritoriul propriei țări.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților