[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Pînă acum ați fost o foarte necesară mașină de făcut bani
28 Mai

Sprijinul cetăţenilor moldoveni de peste hotare este crucial pentru edificarea viitorului european al Moldovei. Declaraţia a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul primului Forum online cu diaspora, transmite CURENTUL.

„De facto, pentru prima dată, legile pe care le adoptăm sunt consultate cu cetățenii din diasporă. Și nu mă tem să spun că sîntem prima guvernare care a început să discute și să asculte de vocea diasporei. Până acum ați fost o foarte necesară mașină de făcut bani – noi v-am invitat să lucrăm împreună pentru a dezvolta țara, iar opinia dumneavoastră contează”, a spus Iurie Leancă.

Timp de două ore, Premierul  a răspuns la întrebările conaționalilor din peste zece țări. Cei mai activi au fost moldovenii din Italia, Grecia, Franța, Spania, Portugalia, cei din SUA, Canada, Rusia și Kazahstan.

„Faptul că ne sunteți – virtual sau pe viu – alături face dovada că vă pasă de ceea ce se întâmplă acasă, că nu sunteți indiferenți față de soarta țării și că sunteți dispuși să vă implicați. Sprijinul dumneavoastră este crucial pentru edificarea viitorului european al Moldovei – pentru a aduce Europa acasă”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, Prim-ministrul și-a îndemnat concetățenii din diasporă să se alăture campaniei de promovare a integrării europene a Republicii Moldova – „Europa – acasă!”.

La eveniment a fost lansat și site-ul nou creat, dedicat campaniei – www.europa-acasa.md. Aici, concetățenii din străinătate vor putea scrie celor de acasă scrisori despre Europa. Totodată, ei le vor putea scrie Premierilor din toate statele UE pentru a-i convinge, în baza propriilor exemple, că Moldova merită să fie susținută și promovată pentru a ajunge un membră cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților