[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Noi am decis să lansăm o platformă de dezbateri – ”Diaspora PPEM”
5 Februarie

Partidul Popular European (PPEM) a lansat astăzi procesul de constituire a organizației diasporale a formațiunii, precum și a Programului PPEM pentru Diasporă, transmite CURENTUL.

Președintele PPEM, Iurie Leancă a declarat că, anul 2015 a fost marcat de o criză profundă, dar și de o lipsă de încredere din partea cetățeanului în instituțiile statului.

”Din păcate, 2015 a marcat și o creștere a valului imigraţional înafara țării. Pe acest motiv, noi am decis să lansăm, după o reflectare foarte detaliată în interiorul partidului, a situației curente, a provocărilor, a soluțiilor posibile, o platformă de dezbateri – ”Diaspora PPEM”,a  precizat Leancă.

La rîndul său, membrul PPEM, Victor Lutenco a menționat că, programul este intitulat ”10 pentru diasporă”.

”Este, de fapt, o invitație la dialog, o invitație la a scrie împreună un program, scopul final fiind dezvoltarea RM. Concluzia pe care ne-am făcut-o în toată această perioadă este că avem doar o sigură șansă ca să putem real chema concetățeni să revină acasă, doar atunci cînd vom dezvolta RM”, a adăugat el.

Totodată, PPEM vrea să schimbe felul de interacțiune cu diaspora. ”Ceea ce facem noi acum este o primă practică în RM, de a implica diaspora în crearea unui program consistent, pe care, ulterior, să-l implementăm prin inițiative legislative”, a mai spus Lutenco.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților