Astăzi se împlineşte un an din momentul lansării inițiativei pentru fondarea Partidului Popular European din Moldova (PPEM). Cu această ocazie, echipa PPEM a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia au anunţat despre rezultatele obţinute, dar şi despre planurile de viitor, transmite CURENTUL.
Preşedintele PPEM, Iurie Leancă a declarat că, acest an pentru el a fost deosebit.
„A fost un an plin de provocări, inclusiv şi pentru noi. A fost un an în care am reuşit să facem primii paşi, să activăm cu resurse financiare modeste. Am făcut şi greşeli. Cea mai mare realizare însă este că, PPEM este un partid care îşi are valoarea prin membrii săi. Am reuşit să ne călim într-un proces continuu de atacuri”, a spus Leancă.
De asemenea, Iurie Leancă s-a arătat mulţumit de activitatea partidului din Parlament, dar şi în Consiliul Municipal Chişinău.
„Ne-am propus să fim cît mai vizibili. Dar două persoane este foarte puţin, nu putem influenţa agenda Parlamentului. În pofida acestui număr restrîns am reuşit să venim cu un număr de iniţiative în beneficiul cetăţenilor. Deocamdată au fost adoptate 2 proiecte. PPEM are o echipă foarte bună care nu vine doar să critice dare vine şi cu soluţii”, a subliniat Leancă.
Politicianul a mai adăugat că, în prezent partidul creşte şi se consolidează.
„Este foarte greu să creşti cînd nu faci compromisuri cu stînga sau cu dreapta. Noi nu ne vom lăsa atraşi în barca nimănui, în acest război care se desfăşoară deja de un an. Ne vom axa pe extinderea organizaţiilor teritoriale. Vin oameni noi, ne extindem. Nu ne axăm pe cantitate, dar pe calitate”, a menţionat liderul PPEM.
La rîndul său, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Eugen Carpov a punctat şi alte cîteva realizări recente ale partidului.
„S-a consolidat o echipă de tineri. Avem peste 10 organizaţii teritoriale de tineret în toată ţara. Este un viitor pentru partid şi pentru Republica Moldova. De asemenea, a fost constituită şi organizaţia de femei. PPEM a venit şi cu un proiect de consolidare a diasporei din afara ţării”, a conchis Eugen Carpov.
Adrian Platon