[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Încă nu am luat o decizie, dacă vom susţine sau nu Guvernul Sturza
23 Decembrie

Prim-ministrul desemnat Ion Sturza a avut în această după amiază consultări cu reprezentanții  Partidul Popular European din Moldova (PPEM) din Legislativ, transmite CURENTUL.

Ion Sturza a declarat că, a fost o discuție ca între vechi prieteni.

”Nu cred că există o diferență majoră în diagnosticul ce se întîmplă în țară. Sînt plăcut surprins de inteligența și de analiza pe care o face echipa domnului Leancă, care coincide în mare parte cu analizele mele. Apelul meu către domnul Leancă și colegii săi a fost să ne mobilizăm toți cei care dorim să avem grijă de RM în acest moment destul de complicat pentru a salva situația, dar fiecare va reveni la bussinesul său. Rămîne să continuăm dialogul, pe măsură ce se va contura dialogul și cu alte partide politice”, a precizat Sturza.

La rîndul său, președintele PPEM, Iurie Leancă a menționat că,  în cadrul consultărilor, au avut un schimb de opinii despre situația din RM.

”Dînsul ne-a prezentat analiza pe care o are asupra situației și provocările cu care se confruntă RM, dar și soluțiile pe care le vede și prioritățile sale în cazul în care va fi votat. În ceea ce privește diagnostica situației, nu cred că avem viziuni divergente, dar avem o anumită diferența la soluțiile și formulele pe care trebuie să le aplicăm pentru a ieși din criza profundă”, a punctat el.

Leancă a precizat că, urmează să se mai întîlnească. ”Încă nu am luat o decizie, dacă vom susține sau nu Guvernul Sturza, ne vom conduce în luarea deciziei de programul de guvernare, de candidații propuși în calitate de miniștri”, a conchis Leancă.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților