[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: „De două ori în aceeași apă nu se intră”. La ce se referă liberal-democratul!
13 Februarie

Astăzi ar putea fi găsit un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut premierul în exerciţiu Iurie Leancă, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, transmite CURENTUL.

„A fost o zi jenantă pentru R. Moldova, nu e vorba de persoana mea. Am aflat că mîine s-ar putea găsi un alt candidat. Voi fi niţel surprins fiindcă sînt şi vicepreşedinte al partidului. M-am aşteptat să fie consultată cu mine”, a declarat Leancă.

Întrebat dacă ar accepta să revină în funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Leancă a dat de înţeles că nu ar accepta o asemenea propunere. „De două ori în aceeași apă nu se intră”, a menţionat politicianul.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Leancă a spus că posibil au fost anumite aranjamente ale unor politicieni pentru ca Guvernul Leancă 2 să nu primească vot de încredere.

„De fapt e o alianţă cu PCRM. Să declare foarte clar asta. Eu doar ştiu că PLDM a mers pe alte obiective, pe alte lozinci, destul de anticomuniste. Asta va însemna că nu respectăm angajamentele faţă de colegi şi alegatori, mai ales cînd avem alternativă”, a adăugat premierul în exerciţiu.

Totodată, acesta afirmat că va accepta funcţia de prim-ministru doar dacă va fi formată o majoritate parlamentară PLDM, PD şi PL.

CURENTUL.md precizează: Ieri, 12 februarie 2015, Iurie Leancă a cerut vor de încredere din partea Parlamentului pentru programul de activitate şi lista Guvernului. Acesta a obţinut doar 42 de voturi, minimul necesar fiind de 51 de voturi. Astfel, Guvernul Leancă 2 nu a fost învestit.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților