[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Anunţ că alegeri anticipate nu vor fi
13 Februarie
foto: gov.md

R. Moldova a ajuns în situația în care nu-și mai poate permite să facă pași înapoi. Declaraţia a fost făcută de premierul Iurie Leancă, în cadrul ședinței inaugurale a sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

Potrivit premierului, dacă nu va exista voință pentru înlăturarea obstacolelor pe care le are în cale, RM nu va avea viitor. „Provocarea principală pentru țara noastră este să dăm la o parte toate elemente destabilizatoare și să ne păzim viitorul”, a declarat şeful Executivului.

Totodată, Leancă regretă că s-a acordat prea multă atenţie „luptelor interne”. „Actualul Guvern își va duce mandatul pînă la capăt. De fapt, am vrut să anunț PCRM că alegeri anticipate nu vor fi! Așadar, stimați deputați din opoziție, nu aveți decât să așteptați alegerile ordinare și să nu vă mai consumați energia în încercarea de a clătina Coaliția”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, acesta a menţionat că 2014 va fi un an foarte dificil pentru guvernare. „Moldova are prea multe probleme de rezolvat şi foarte puţin timp la dispoziție. În ciuda tuturor ameninţărilor, vom depune efort pentru consolidarea statalităţii Republicii Moldova. Vom transforma acest an decisiv într-un succes european istoric”, a subliniat Iurie Leancă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților