[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă: Am venit să vă spun ce facem la Chişinău
13 Iunie

„Am venit să vă spun ce facem la Chişinău, ce facem pentru ca procesul de reintegrare să fie accelerat”. Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul vizitei de lucru în satul Cocieri, raionul Dubăsari transmite CURENTUL.

Şeful Executivului şi-a început vizita la grădiniţa-creşă, reparată recent cu sprijinul Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM), care a oferit în acest scop 770 de mii de lei. Tot aici, este reconstruit un bloc cu suportul Uniunii Europene, PNUD şi al comunității, în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de promovare a încrederii”. Premierul a promis sprijin şi din alte fonduri, după ce administraţia instituţiei a spus că grădiniţa ar avea nevoie de bani pentru a schimba sistemul de încălzire. 

Apoi, el a vizitat Centrul de Sănătate, care se află în construcţie. În acest scop, Banca Mondială a alocat peste două milioane de lei şi încă un milion pentru construirea unei anexe. În cadrul proiectului, este cumpărat şi echipamentul, care va fi adus într-o lună, astfel încît pînă în toamnă centrul să fie dat în exploatare.

Ulterior, Iurie Leancă a trecut pe la liceul Teoretic „Vlad Ioviţă” din Cocieri, unde studiază peste 290 de elevi. Aici, şeful Cabinetului de miniştri a vorbit despre acţiunile ce ar trebui întreprinse pentru a îmbunătăţi situaţia cadrelor didactice din zonă. Profesorii i-au spus Prim-ministrului că împărtăşesc pe deplin ideea de integrare europeană.

După întîlnirea cu profesorii, Iurie Leancă a mers la Casa de Cultură, unde a avut o discuţie cu locuitorii. În context, Iurie Leancă a declarat că Guvernul este acum axat pe ceea ce contează pentru oameni, în primul rînd, o economie dezvoltată, pentru a fi atrase investiții ca să fie oferite locuri de muncă și salarii competitive.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților