[ X ]
Iurie Leancă a primit cea mai înaltă distincție a OMS. Iată pentru ce!
17 Octombrie

Astăzi, Prim-ministrul Iurie Leancă a primit cea mai înaltă distincţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru realizările în lupta cu fumatul, transmite CURENTUL. 

Premiul reprezintă o medalie şi o diplomă de recunoştinţă care i-au fost oferite de către Zsuszanna Jakab, Directorul Regional pentru Europa al OMS.

Iurie Leancă a  mulţumit  pentru această distincţie, care reprezintă o încurajare şi recunoaştere a eforturilor depuse la Chişinău. Totodată, Premierul a  declarat că promovarea modului de viaţă sănătos este o prioritate pentru autorităţile de la Chişinău.

„Aţi reuşit să aveţi rezultate excelente şi aţi contribuit personal în plasarea controlului tutunului foarte sus pe agenda politică”, a declarat  Directorul Regional pentru Europa al OMS, Zsuszanna Jakab.

În același context, oficialii au convenit să continue cooperarea în domeniul  ocrotirii sănătăţii.

CURENTUL.md amintește: Anul trecut, la 17 decembrie, Guvernul Leancă a aprobat o decizie fără precedent pentru ţara noastră privind controlul tutunului. Proiectul interzice fumatul în spaţiile publice închise şi semiînchise, la locul de muncă şi în transportul public şi introduce sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători.

Tatiana Cocerva

IMG_3295 IMG_3271

Inapoi la arhiva noutaților