[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă a povestit cum sînt cheltuiţi banii europeni în Moldova
20 Iunie

Premierul Iurie Leancă a vorbit, în cadrul celui de-al treilea Forum Uniunea Europeană – Republica Moldova, care se desfășoară la Bălți în zilele de 19-20 iunie, despre cum sînt cheltuiţi banii europeni în Moldova.

„Am continuat să reabilităm drumuri, să aducem sisteme de irigare, să instalăm apeducte şi rețele de canalizare. Aproape 45 la sută din banii oferiți de UE merg la reabilitarea drumurilor și sînt convins că, atunci cînd călătoriți prin țară, simțiți diferența dintre ceea ce a fost și ceea ce este astăzi. La fel, am investit în agricultură, în dezvoltarea rurală și în proiectele de securitate și eficiență energetică. În august 2013, am demarat construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care urmează să fie dat în exploatare la sfîrșitul lunii august 2014”, a spus Premierul citat de CURENTUL.

Iurie Leancă s-a referit și la faptul că, din ianuarie 2014, au fost ridicate toate barierele de export pentru vinurile moldovenești și că, la 15 mai, a fost dublată cota de export pentru șase produse autohtone.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților