[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă a părăsit PLDM. Iată ce va face în continuare!
26 Februarie

Ex-premierul Iurie Leancă a părăsit Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Anunţul a fost făcut acum cîteva clipe în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

„Am decis să demisionez din funcţia de prim-vicepreşedinte al PLDM, şi să părăsesc fracţiunea parlamentară a PLDM, începînd cu ziua de azi”, a declarat Leancă.

Potrivit acestuia, în curînd va lansa un nou proiect politic. ”În perioada următoare voi anunţa cu cine pornesc la drum şi cum ne vom manifesta. Acesta va fi finanţat transparent din contribuţiile cetăţenilor. Eu nu am bani ca să susţin un partid politic”, a conchis Iurie Leancă

CURENTUL.md precizează: În 2011, Iurie Leancă a fost ales în funcţia de vicepreşedintele al PLDM. În perioada 30 mai 2013- 10 decembrie 2014 a fost de prim-ministru al RM, funcţie care i-a revenit PLDM-ului în urma constituirii Coaliţiei Pro-Europene împreună cu PDM şi PLR. El a fost candidat desemnat al PLDM pentru un nou mandat de premier, iar la 12 februarie curent, a solicitat votul de încredere al Parlamentului, tentativa suferind eșec.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților