[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Leancă a început şedinţa Guvernului cu o ştire tristă. „Vom publica lista celor vinovaţi”
23 Aprilie

Premierul Iurie Leancă s-a arătat nemulţumit de faptul că majoritatea dosarelor intentate pe numele şoferilor prinşi în stare de ebrietate la volan nu au finalitate. O declaraţie în acest a fost făcută de prim-ministru în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, transmite CURENTUL.

„În fiecare zi aflăm că din cauza şoferilor în stare de ebrietate se pierd vieţi omeneşti. Aceste tragedii se întîmplă aproape zilnic. MAI a încercat să creeze un sistem care ar diminua acest fenomen. Deşi s-au luat anumite angajamente, constatăm un blocaj în sistem”, a menţionat Iurie Leancă.

Potrivit premierului, numărul cazurilor care au finalitate este foarte mic. „Voi dispune crearea unei comisii de evaluare, din care vor face parte CNA, MAI, PG. Timp de o lună se vor evalua prestaţiile celor antrenaţi în acest proces. Trebuie să înţelegem unde se produce acest blocaj”, a adăugat şeful Executivului.

Potrivit sursei, la final, această comisie va trebui să prezinte un raport în faţa Cabinetului de miniştri. De asemenea, va fi publicată lista celor care se fac vinovaţi că mai multe dosare nu au finalitate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților