[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Ciocan: Încurajez toți cetățenii activi să devină funcționari electorali pe viitor
5 Februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) desfășoară în această săptămână mai multe activități ce au drept scop de a explica necesitatea implicării fiecărui cetățean în procesele democratice, activitățile fiind dedicate celei de-a zecea ediții a Zilei Internaționale a Alegerilor. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă, Președintele CEC, Iurie Ciocan, transmite CURENTUL.

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Alegerilor, iar cu această ocazie, CEC organizează mai multe activități, printre care Ziua Ușilor Deschise, fiind invitați mai mulți studenți.

„Vreau să vedeți ce este CEC prin interior, unde muncim, în ce condiții muncim, cu ce ne ocupăm zi de zi. Tot astăzi, vă vom oferi oportunitatea să vă antrenați nemijlocit în organizarea și desfășurarea unui proces electoral, veți simula un proces electoral. Să vedeți în detalii totul”, a precizat el.

Totodată, Iurie Ciocan a menționat că, pe parcursul acestei săptămîni, membrii CEC efectuează vizite și nu doar membrii, dar și colegii din staff-ul CEC –  merg la facultăți, scopul fiind necesitatea implicării fiecăruia în procesele democratice.

În același context, președintele CEC a menționat că, valorile de bază a unui funcționar electoral sînt: integritatea, imparțialitatea, independența, transparența, responsabilitatea, profesionalismul și credibilitatea.

„Noi tot ce facem, facem cu un singur scop – să realizăm obiectivele stabilite în conformitate cu Legislația în vigoare și să obținem rezultate credibile și acceptate de către societate. Tot ce facem zi de zi, facem cu un singur scop, vrem să devenim o instituție modernă, bazată pe profesionalism, care va presta servicii de calitate tuturor cetățenilor RM”, a subliniat președintele CEC.

Cu acest prilej, Iurie Ciocan a transmis un mesaj de felicitare tuturor funcționarilor electorali, care au fost anterior implicați în organizarea și desfășurarea alegerilor.

„Încurajez toți cetățenii activi să dea dovadă de spirit de inițiativă și să devină funcționari electorali pe viitor. Vreau să transmit felicitări, la fel, și tuturor concurenților electorali care au participat în campaniile electorale și în alegerile anterioare, precum și instituțiilor de administrare publică centrală și locale care prin tot suportul lor ne-au ajutat pe noi să organizăm și să desfășurăm alegeri libere și democratice”, a conchis Ciocan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților