[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Chirinciuc: Dacă aveam nevoie de drum, îl construiam din banii mei
19 August

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc califică drept nefondate acuzaţiile ce-i sînt aduse într-o investigaţie jurnalistică precum că, din bani publici, ar fi construit o șosea ce face legătura între localitățile Floreni și Sculeni și care s-ar opri direct în fața unei firme ce i-ar aparține, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe blogul personal, el afirmă că „de fapt, nici compania nu este a mea și nici măcar nu se află acolo”.

„Reabilitarea traseului a fost făcută în urma numeroaselor solicitări venite de la locuitorii satului Floreni, dar și de la primarul comunei Sculeni. Și dacă ne gîndim la viitorul acestei țări, am vrut ca și oamenii din acest sat să aibă un drum bun pînă în localitatea vecină, iar copiii să poată ajunge la școală, grădiniță sau acasă fără a mai merge prin noroi sau băltoace. De aceea, era urgent să fie reparat drumul respectiv”, menţionează Iurie Chirinciuc.

Ministrul le-a recomandat jurnaliştilor ca, „data viitoare, cînd mai primesc astfel de acte trimise de nu știu cine, să depună un mic efort şi să telefoneze la Camera de Licențiere ori la Cadastru, să verifice dacă într-adevăr eu am acțiuni la o companie sau alta sau dacă acea firmă se află într-adevăr la adresa menționată”.

Iurie Chirinciuc spune că „nu s-ar fi supărat dacă criticele aduse într-adevăr erau constructive, iar situația descrisă – reală”.

„În încheiere vreau să vă zic că, dacă aveam nevoie de drum, îl construiam din banii mei, așa cum am făcut și acum un deceniu, cînd, cu posibilităţile mele, am construit un drum cu o lungime de aproape un kilometru și o lățime de 12 metri în localitatea natală, Costuleni. Nu ca să mă laud lumii că sînt un „făcător de minuni”, dar pentru a ușura viața locuitorilor”, a mai scris el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților