[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Chirinciuc către Platforma DA: Nu încercaţi să îi faceţi pe alţii responsabili de propriile eşecuri
26 Aprilie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a răspuns la acuzaţiile aduse lui personal, precum şi instituţiei pe care o conduce, referitoare la implicarea în blocarea unor rute care urmau să transporte pasageri la mitingul din 24 aprilie 2016, transmite CURENTUL.

Astfel, demnitarul a venit cu mai multe precizări.

„(1) Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, nu a emis nici un ordin sau vreo instrucțiune scrisă sau verbală, pentru transportatori în vederea neexecutării, în data de 24.04.2016, de către aceștia a curselor regulate de pasageri.

(2) Ministerul nu gestionează nici una din rutele regulate de transport de pasageri, toate fiind asigurate de antreprenori privați.

(3) În conformitate cu Codul Transporturilor Rutiere, Ministerul este organul central de specialitate cu atribuții foarte clar delimitate, ce țin de elaborarea de politici și strategii în domeniul transporturilor.

(4) Atât eu, cât și viceminiștrii mei, am comunicat cu presa, atât în data de 24.04.2016, cât și în data de 25.04.2016.

(5) În toată perioada în care am fost în calitate de Ministru al Transporturilor, nu am primit niciodată, nici o indicație de la nimeni, toate deciziile pe care le-am luat mi-au aparținut și au fost luate din convingeri”, a declarat Chirinciuc.

Totodată, el a venit şi cu o recomandare către reprezentanții Platformei DA.

„Să nu încerce să îi facă pe alții responsabili de propriile eșecuri. Stimați domni, să nu uitați că adevăratele motive ale lipsei oamenilor în piață în data de 24.04.2016 trebuie să le identificați printre Dvs. Eu fac parte din Guvernul care și-a asumat angajamente față de cetățeni, angajamente de implementare a reformelor și voi face tot ce îmi stă în puteri ca să pot duce la un bun sfârșit toate reformele începute”, a conchis Iurie Chirinciuc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților