[ X ]
[ X ]
[ X ]
Iurie Chirinciuc a depistat mai multe nereguli la repararea drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni
25 Mai

Compania OHL, care repară drumul R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, nu respectă termenele de execuție ale lucrărilor, și implicit, tărăgănează mobilizarea echipelor de lucru pe șantier. Asta a constatat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în urma unei vizite înopinate pe sectorul de drum km 24-68 Strășeni-Bahmut, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al MTID, compania trebuia să efectueze unele lucrări de remediere asupra siguranței în trafic. Ministrul a constatat că lucrările de remediere privind siguranța în trafic sunt executate în proporție de 70 %.

În continuarea vizitei, Ministrul a depistat că mobilizarea pe șantier, nu este completă, așa cum au promis anterior reprezentanții OHL. Ca urmare, compania OHL, a angajat încă două companii subcontractante pentru asigurarea organizării mai eficiente ale echipelor mobile.

Iurie Chirinciuc a reiterat despre riscurile la care se expune compania nerespectând termenele de execuție ale lucrărilor, și implicit, tărăgănarea mobilizării echipelor de lucru pe șantier.

De asemenea, demnitarul a avertizat compania OHL și Evrascon, că personal, va monitoriza mersul lucrărilor prin efectuarea mai multor vizite neanunțate pe toate porțiunile de drum, aflate în proces de reabilitare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților