[ X ]
[ X ]
[ X ]
Îţi mai aminteşti de cazul politicianului prins cu „Manifestul homosexualilor…”? Vezi aici continuarea!
16 Iunie

Acum doi ani, secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Sergiu Coropceanu a fost pus sub învinuire penală după ce a fost reţinut cu mai multe broşuri „Manifestul homosexualilor: acum și în Moldova”, întreg tirajul fiind confiscat. După o perioadă în care nu s-a auzit nimic de acest caz, autorităţile au luat o decizie.

După cum relatează CURENTUL, PSD anunţă că, „după mai bine de doi ani, după multiple adresări către Departamentul de Urmărire Penală din cadrul MAI”, Procurorul din cadrul Procuraturii Generale Lucreția Zaharia a dispus returnarea broșurilor „Manifestul homosexualilor: acum și în Moldova”.

Sergiu Coropceanu consideră, că tărăgănarea timpului a fost din cauză că „atît Procuratura, cît și Departamentul de Urmărire Penală au așteptat ca guvernarea să primească întreg pachetul de acte, pentru a legaliza homosexualitatea în Republica Moldova și pentru a-i sancționa pe cei care se opun acestui fenomen și promovează valorile familiei formate dintr-un bărbat și o femeie”.

El este revoltat de faptul că „lupta împotriva homosexualității este ridicată la nivel de înjosire a demnității naționale”.

„Deși autoritățile au aprobat modificări la codurile administrativ și penal pentru a-i sancționa pe cei ce luptă împotriva homosexualității, acest lucru nu mă va opri. Voi face tot posibilul de a dezrădăcina această boală din țara noastră. Copiii și urmașii noștri trebuie să crească și să se dezvolte conform normalității, așa cum am trăit noi și așa cum au trăit strămoșii noștri”, a declarat Sergiu Coropceanu.
În același timp, Sergiu Coropceanu este de părerea, că broșurile au fost eliberate anume acum, înainte de începerea campaniei electorale, „pentru ca autoritățile au pregătit anumite provocări pentru a reține sub diferite pretexte liderii opoziției”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților