[ X ]
[ X ]
[ X ]
Italia şi Lituania vor continua să sprijine Republica Moldova în parcursul său european  
5 Martie

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii Italiei şi Lituaniei în Republica Moldova. Este vorba despre Excelenţele Enrico Nunziata şi Rimantas Latakas.Premierul a discutat cu ambasadorii despre necesitatea continuării reformelor, parcursul european al Republicii Moldova, precum şi intensificarea schimburilor comerciale cu cele două state, transmite CURENTUL.

În cadrul discuţiei cu Enrico Nunziata, ambasadorul Italiei, Chiril Gaburici a

subliniat caracterul special al relațiilor moldo-italiene și a apreciat înalt implicarea Italiei în dezvoltarea sectorului investițional din Republica Moldova. „Avem relații consolidate în timp şi salutăm prezența oamenilor de afaceri italieni, precum și aportul pe care îl aduc ei în creșterea economiei noastre. Totodată, considerăm că ei vor servi un exemplu bun de urmat pentru investitorii din alte țări europene ”, a declarat Chiril Gaburici.

La rândul său, Ambasadorul italian l-a felicitat pe Chiril Gaburici, în numele Guvernului de la Roma, cu ocazia învestirii în funcția de  Prim-ministru și l-a asigurat de sprijinul  ferm al Italiei pentru Republica Moldova, în continuarea parcursului european. „Italia este interesată să dezvolte în continuare relațiile cu țara dumneavoastră în sectorul antreprenorial, bancar, dar și în domeniul tehnologiilor informaționale”, a menționat Enrico Nunziata.

În cadrul celei de-a doua întrevederi – cu ambasadorul lituanian, Rimantas Latakas – subiectul principal al discuţiei l-au constituit relaţiile moldo-lituaniene.

Chiril Gaburici a subliniat că priorităţile Executivului de la Chişinău sunt integrarea europeană, accelerarea reformelor și combaterea corupţiei. În acest sens, Premierul a punctat necesitatea unui transfer de expertiză.  „Experienţa Lituaniei este foarte valoroasă pentru Republica Moldova şi avem multe de învăţat de la ţara dumneavoastră”, a subliniat Premierul.

La rândul său, ambasadorul lituanian a menţionat că ţara sa este dispusă să ofere expertiză şi asistenţă în diverse domenii, inclusiv în cel al justiţiei. De asemenea, diplomatul a remarcat necesitatea consolidării relaţiilor bilaterale. „Sper să fortificăm relaţiile dintre ţările noastre şi să continuăm să avem o cooperare foarte bună”, a conchis Rimantas Latakas.

Până în prezent, țara noastră a semnat atât cu Italia, cât și cu Lituania peste 30 de acorduri bilaterale.

 

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților