[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula: Reluarea exportului de mere în Federația Rusă este un experiment
26 Februarie

Reluarea exportului de mere în Federația Rusă are titlul de experiment și urmare a acestui experiment vor fi concluziile, care ulterior vor da verdictul  privind reluarea totală a exportului de fructe din R. Moldova. Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, transmite CURENTUL.

Ion Sula a menționat că, urmare a discuțiilor cu reprezentanții Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă astăzi au primit oficial o informație privind reluarea parțială a exporturilor de mere pe piața din Federația Rusă.

Totodată, ministru a explicat că dialogul a început de o perioadă mai lungă de timp.

„Atît în calitate de ex-director ANSA, cît și de ministru pot să vă spun că am avut inițial discuții tehnice, iar mai intensiv am început în luna ianuarie, atunci am și creat grupuri de lucru de pe ambele părți pentru a putea relua exportul de produse agro-alimentare în FR. Am fost inspectați de experții fitosanitari, motivul embargoului impus, ulterior, în rezultatul colaborării bilaterale am obținut acest permis de a reluat exportul”, a precizat el.

În același context, Ion Sula a anunțat că, direcțiile raionale ale ANSA începînd de astăzi vor elibera certificatele fitosanitare pentru a putea fi exportată producția de mere din R. Moldova.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților