[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sula: Anume acest proiect ne dă posibilitatea să implementăm politicile care și le propune MAIA
10 Aprilie

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a lansat cel de al treilea apel de selectare a potențialilor producători agricoli sau beneficiari de granturi din cadrul proiectului Băncii Mondiale MAC-P. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către ministrul Ion Sula, transmite CURENTUL.

Ion Sula a declarat că, activitatea dintre Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și împreună cu Banca Mondială, a dat posibilitatea  timp de un an să fie lansate două apeluri, unde au avut de beneficiat mai mulți producători agricoli și grupuri de producători din țara noastră.

„Anume acest proiect ne dă posibilitatea, ca noi, să implementăm politicile care și le propune MAIA, în special, organizarea producătorilor agricoli, ceea ce este o problemă actuală sau ceva care ne dă posibilitatea ca să devenim mai competitivi, să modernizăm sectorul agricol din țara noastră”, a subliniat el.

Totodată, ministrul a menționat că, pe parcursul unui an de zile – 2014, au avut posibilitatea 17 grupuri de producători să beneficieze de suport din partea Băncii Mondiale.

”Vreau să menționez că suportul respectiv este sub formă de grant, dar, totodată, producătorii agricoli au dat posibilitatea și au demonstrat că pot să se organizeze pe diferite domenii, în special în infrastructura post – recoltare, ceea ce la moment,  noi ne dorim foarte mult să dezvoltăm acest segment în țara noastră. Anume, infrastructura dată, ne va da posibilitatea să putem să producem producție omogenă, de o calitate mai înaltă și desigur, mai competentă”, a conchis Sula.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților