[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Sturza s-a întîlnit cu Nicolae Timofti. Iată ce au discutat!
17 Decembrie

Ex-premierul Ion Sturza, om de afaceri, a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, că a avut recent o întrevedere informală cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Întîlnirea a avut loc la inițiativa șefului statului, transmtie CURENTUL.

Ion Sturza a declarat, “cu riscul de a divulga o discuție privată”, că subiectul întîlnirii a fost situația actuală din țară.

“Mi-am exprimat îngrijorarea vizavi de situația din RM, îndeosebi situația din sistemul bancar. Totodată, domnul Timofti a solicitat opinia mea referitor la învestirea unui Guvern, neafiliat politic și tehnocrat. Eu i-am spus domnului Președinte că, totuși, este mai real scenariul unui guvern stabilit pe criterii politice”, a menționat ex-premierul.

Omul de afaceri a spus că nu a fost vreo propunere ce ține de persoana sa pentru a fi înaintată la funcția de premier, ci a fost o discuție largă și complexă pe subiecte actuale.

“În cadrul discuției, domnul Timofti mi-a spus că este supus unor presiuni din mediul politic și nu doar. Am simțit că e o situație extrem de tensionată, care s-a confirmat ulterior, cînd a avut loc întrevederea cu partidele”, a precizat Ion Sturza.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților