[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Prisăcaru:După liberalizarea regimului de vize, urmează să semnăm şi Acordul de Asociere
30 Aprilie

Ziua de 28 aprilie 2014 va intra în istoria contemporană a Republicii Moldova nu doar graţie liberalizării regimului de vize, ce ne oferi libertatea de a călători nestingherit în Uniunea Europeană. Această zi marchează recunoaşterea destinului european al ţării noastre şi încununează munca de ani a celor care doresc ca moldovenii să aibă un trai decent şi un viitor asigurat. Declaraţiile au fost făcute de şeful SFS, Ion Prisăcaru, în cadrul unui eveniment festiv, marcat, la Vama Oancea, cu participarea cetăţenilor şi oficialităţilor de pe ambele maluri ale Prutului,transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului, Ion Prisăcaru a menţionat că, odată cu liberalizarea regimului de vize, cetățenii noștri au devenit mai liberi, dar aceasta este doar primul pas pentru revenirea Moldovei în spaţiul marii familii europene, acolo unde îi este locul, istoric şi geografic. Pentru aceasta, a specificat Şeful SFS, este necesar să fim uniţi şi să acţionăm cum ne dictează interesele naţionale ale Republicii Moldova, ale tuturor cetăţenilor ţării. Următorul pas, a relevat Ion Prisăcaru, ţine de semnarea Acordului de Asociere, care să legifereze iremediabil aderarea ţării noastre la familia ţărilor democratice europene.

Cu referinţă la semnificaţia zilei de 28 aprilie, oficialii români prezenţi la eveniment au declarat că aceasta este ziua în care sărbătorim începutul integrării Republicii Moldova în UE, „iar românii moldoveni au nevoie de sprijinul nostru”.

La ineditul eveniment au mai participat, din partea Moldovei, deputatul liberal-democrat Ion Butmalai, reprezentanţi ai autorităţilor locale din raionul Cahul, studenţi ai universităţii „B.P.Hajdeu”, oameni de cultură etc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților