[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ion Prisăcaru: Sperăm că noua inițiativă va condiționa creșterea randamentului muncii funcționarilor SFS
1 Octombrie

Astăzi, Conducerea  Serviciului Fiscal de Stat (SFS)  a implementat o hotărâre specială a Guvernului  cu privire la crearea și asigurarea de către angajator a condițiilor necesare  pentru realizarea sarcinilor de serviciu, informează CURENTUL.

Astfel, această inițiativăprevede ca subdiviziunilor structurale ale Serviciului Fiscal de Stat să organizeze și să asigure suplimentar, zilnic, funcționarilor din cadrul acestora timp și spațiu pentru pauză de ceai, cafea și fructe. Pauza pentru ceai, cafea și fructe va avea loc de 2 ori pe zi, între orele 800 – 900 și 1430 – 1530, iar cheltuielile necesare vor fi suportate de către IFPS.

Totodată, hotărîrea este implementată cu  scopul de a respecta prevederile legislației muncii a RM și asigurării condițiilor decente de muncă, precum și pentru motivarea personalului.

În acest context, Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru a menționat că politica noastră (a SFS – n.a.) de responsabilitate fata de angajați are drept deziderat final ca aceștia să activeze într-un climat psihologic propice realizării cu succes a obligațiunilor de serviciu, ca ei să vina cu plăcere la locul de muncă și să găsească în fiecare zi bucurie în ceea ce fac, a subliniat șeful.

CURENTUL.md menționează: inițiativa conducerii Serviciului Fiscal de Stat este în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la cuantumul şi criteriile de stabilire a cheltuielilor suportate şi determinate de angajator pentru transportul, hrana şi studiile profesionale ale angajatului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 144 din 26.02.2014.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților